Viser arkivet for april, 2012

Immer Wieder Werder Bremen

I dag møter halvt mesterligafinaleklare Bayern München Werder Bremen i den tyske toppserien. Werder Bremen hadde sin storhetstid tidlig i 1990-årene under treneren Otto Rehhagel. Kanskje ikke overraskende; Rehhagel er mannen som senere tok Hellas til EM-seier i 2004 (det var overraskende: 100-1 i odds før mesterskapet). Som takk fikk han tittelen Årets greker samme år. Rehhagel er eneste ikke-greker som har vunnet denne utmerkelsen.
For oss nordmenn er Werder Bremen kanskje mest kjent som Rune Bratseths klubb. Bratseth spilte for Die Werderaner, eller Die Grün-Weiße om du vil, fra 1983 til 1994 og regnes som en av klubbens største spillere gjennom tidene.

Som så mange andre fotballklubber verden over har også Werder Bremen blitt hyllet av lokale punkere. Die Mimmis er et av disse bandene. Bremenpunkerne “Kalkunene” har hold det gående siden ’82. I ’96 ble de oppløst, men fant sammen igjen til 20-årsjubileet i 2002. Die Mimis tilhørte definitivt kjernen av den tyske punkscenen, men med sangtitler som for eksempel “Ølbokser” stemplet pressen dem som “moro-pønk”, en merkelapp de absolutt ikke var komfortable med.
Den første singelen Die Mimmis ga ut, i 1982, var "Deutscher Meister wird der SVW“. Werder Bremen ble ikke mestere det året. Baksiden av singelen var låta “Immer Wieder Werder Bremen”. Og det gjorde klubben, kjempet videre og ble seriemestere i 1993. Da de ble seriemestere neste gang, i 2004, ga Mimmis ut en maxi-singel med tittelen "Deutscher Meister wird der SVW“, med både en ny og ’82-versjonen av tittellåta samt flere fotballsanger.

Vistte du forresten at et annet tysk punkband er oppkalt etter Rune Bratseth?
Det kan du lese om her

En annen kuriositet:

Tavoveringer er populære både inne rocken og fotballen. Mange fotballspillere er (i overkant) glade i å tatvovere seg, men i Werder Bremen møter de problemer. Etter at spissen Eljero Elia i mars 2010 måtte ut i et langvarig og smertefullt skadeavbrekk på grunn av en kraftig infeksjon etter et tavoveringsraid, forbød nemlig klubben spillerne sine å ta flere nye tatoveringer.