Viser arkivet for desember, 2009

Fotballspillere som popsangere... (et sorgens kapittel)

Denne sonen bør ikke forfalle til å bli en minnelund for alle de mistrøstige forsøk fra feterte fotballspillere på å gjøre seg hippe ved å gi ut popplater (Glenn Hoddle og Chris Waddles “Diamond Lights” er et blendende eksempel). Men det finnes eksempler på at fotballspillere er blitt popstjerner – iallfall ett: Shaznay Lewis spilte tre kamper for Arsenals damelag før hun meldte transfer til All Saints . Ja, ja, kanskje ikke så mye om rock dette her. Og ikke så mye om fotball heller – Lewis er visstnok Tottenham-fan.

A Thousand Trees

Wayne Rooney er en stor fan av de tre waliserne i Stereophonics. Søker du litt i engelse tabloidaviser finnmer du flere historier om Rooney, kjæresten og kompiser på konsert, backstage og på hotellromfester. Da Wayne og hans kjære Coleen McLoughlin giftet seg, leide Rooney like godt bandet til en egen konsert i løpe av den ukes lange bryllupsfeiringen i Italia.

Stereophonics synger ikke akkurat om fotball, men i låta A Thousand Trees forteller de om en fotballtrener som (med rette eller urett) blir beskyldt for seksuelle overgrep mot mindreårige; en lokal helt som blir revet ned fra pidestallen:
Got his name knocked up above the sports ground gates
And they’re ripping them down, stamping the ground

Ellers har de en låt som heter Maybe Tomorrow, et utrykk de fleste fotballfans nok har brukt mer enn en gang.

Wayne Rooney har forresten også tittelen på Stereophonics album fra 2001 Just Enough Education To Perform tatovert på underarmen,

en tittel som vel hadde passet bra, enten han hadde hørt om Stereophonics eller ei.