Archgranate

Bratseth besto av fire fotballinteresserte fyrer i 30-årsalderen fra Köln og Düsseldorf. For undergrunnsbandet Bratseth var undergrunnslagene Köln og Düsseldorf de viktigste, men de husket Rune Bratseth godt fra tiden hans i Werder Bremen – og dessuten syntes de Bratseth var et morsomt navn.
Men gutta har hentet norsk inspirasjon til mer enn bare bandnavnet. Gruppa var på konsert i Düsseldorf med et av sine favorittband, Turboneger. Her gjorde Hank von Helvetes omgang med eksplosiver i baken uutslettelig inntrykk. Derav navnene på de to Bratsethplatene; Rockrakete og Arschgranate. Bratseth er også store fans av Gluecifer.
De sendte en CD til Rune Bratseth for noen år siden, men de hørte aldri noe fra ham.
Restene av Bratseth finner du i dag her

Rosenborgdirektør og tidligere landslagskaptein Rune Bratseth var stor i tyskland. Etter et par år i Rosenborgdrakta be Bratseth kjøpt av Bundesligaklubben Werder Bremen. Han ble umiddelbart en suksess. Som midtstopper var han med å vinne den tyske serien allerede året etter, sesongen 1987/88. Han var stekt medvirkende til at klubben ble nummer to i cupen to år på rad, i 1989 og i 1990, før de endelig vant ved å slå FC Köln i finalen i 1991. Hans kanskje største øyeblikk var da Werder Bremen vant den europeiske cupvinnercupen i 1992. I finalen slo de AS Monaco FC 2 – 0. I 1992/93 vant Bratseth og Werder Bremen den tyske ligaen nok en gang.

Tilnavnet «Der Elk» fikk han på grunn av nasjonalitet, men og definitivt på grunn av løpesett og kroppsbygning. De hang til og med et elgegevir på plassen hans i Werder-garderoben, og det henger visstnok ennå i klubbhuset. For Rune Bratseth er langt fra glemt. Rett som det er blir han intervjuet i tysk fotballpresse, og flere ganger er han blitt nevnt som mulig managerkandidat i tyske Bundesligaklubber.

Bratseth, Archgranate, Rune, Werder, Bremen, Köln, Düsseldorf, rock, fotball

Kommentarer


Rune Bratseth har flere fans der ute. Dette er vakkert!