Cupfinalen

Et fotballåt bare i navnet, men en skeiv og høyst medrivende, autentisk norsk new wave som fortsatt lar seg høre gjentatte ganger. Blaupunkt var et norsk nyveiv-band som eksisterte mellom 1978 og 1982. Bandet ble opprinnelig grunnlagt under navnet Ski Patrol, men skiftet snart til Blaupunkt. Bandet besto av Kåre Berntzen og Harald Haakstad (gitar), Bjørn Rølla (bass), Tone Rønning (vokalist) og Ola Snortheim (trommer). I 1980 ga denne besetningen ut en EP med tre sanger, Cupfinalen, Jostein og elskerinna til Torstein og Wenche Myhres klassiker «La meg være ung», som ble en undergrunnshit. Etter denne utgivelsen sluttet Snortheim for å satse på De Press.
Selv om Blaupunkt ikke sto tilbake for samtidige band med hensyn til kreativitet og intensitet, oppnådde bandet verken den samme suksessen eller det samme ettermælet som band som Kjøtt, The Aller Værste!, De Press og The Cut.

Cupfinalen i 72 ble spilt 22. oktober på Ullevål stadion. Der så 17 700 tilskuere at Brann ble Norgesmester ved å slå Rosenborg 1–0. Målscorer for Brann var Jan Erik Osland som scoret i det 13. minutt. Dommer var Kjell Wahlen. Dette var tredje gangen Brann vant et Norgesmesterskap.

I England spilte kjente og kjære navn som Jackie Charlton, George Graham, Charlie George, Billy Bremner og Peter Lorimer om cup-gullet. Det var altså Leeds mot Arsenal, og FA Cupfinalen gikk av stabelen 6. mai, på Wembley. Don Revies Leeds var et formidabelt lag tidlig på 70-tallet, og ble for sterke for Arsenal. Man of the match be Allan Clarke som scoret vinnermålet.

http://www.ultra-pop.org skal ha takk for at jeg fikk lagt ut denne låta.

Blaupunkt, Cupfinalen, rock, fotball