Grease Your Ralph

“Grease Your Ralph” er The Abs hyllest til hentesveisen Ralph Coates

(her avbildet med hår) holdt seg med mot slutten av sin midtstopperkarriere hos Tottenham Hotspur på syttitalet. Coates la støvlene på hylla i 1980, etter et par sesonger med Leyton Orient (der tidligere Odd- og Lillestrømspiller, nå i VIF media, Bjørn Heidenstrøm også spilte på slutten av nittitallet).
7 år senere, i 1987 syntes pop-punkerne fra Newport, Wales at det var på tide å skrive en sang om Mr. Coates og hans tilbøyelighet til å “drape those greasy strands” over sin “shiny” måne.

Like mye som en hyllest til Ralph er vel låta en oppfordring til alle menn med en tiltagende måne om ikke å hente hår.
For Coates absurde hentesveis (som du ser her)

ville aldri holde seg på plass. Sluttresultatet var selvfølgelig at “when Coates tore down Burnley’s wing, his hair travelled a second or two behind him.”
Som the Abs understreker i sangen, mislykkes man i å “grease one’s Ralph” kan resultatet fort bli et Mr. Softee-like utseende:

Ralphs sveis er også hyllet i The Guardian

Ralph Coates er forøvrig en stor helt hos både Burnley (1964–1971) og Tottenham (1971 – 1978). Coates begynte som lærling hos Burnley, og spilte i at 261 kamper for the Clarets. Han hadde sine første to landskamper mens han ennå var Burnleyspiler. For Tottenham ble det i alt 188 opptredener, inkl seieren i UEFA Cupen i 1972. Året etter scorte han vinnermålet for Spurs i Ligacupfinalen.

Hvis du vil kan du treffe Ralph på White Hart Lane der han nå jobber som matchday-vert/omviser.

The, Abs, Grease, Your, Ralph, Burnley, Tottenham, rock, fotball